Csíkos Cukkini Blog

Természetes életmód, kertészkedés, egészséges receptek, tanyasi élet

Közösségi kert

Csatlakozz hozzánk Facebookon!

myTaste.hu

Friss topikok

Ajánlott oldalak

Állandó oldalak

Mindent a felfázásról

2021.01.18. 14:44 Csíkoscukkini

A felfázás régi jól ismert vendég nálam, szerencsére egyre kevesebbszer van alkalmam vele találkozni. A rádióban futó felfázás elleni gyógyszerreklámokból viszont arra következtetek, hogy ez egy gyakori probléma sokmindenkinél.

nevtelen_terv_9.jpg

Leírom a saját történetemet, ami több mint 10 éve kezdődött, és az ezidő alatt kipróbált és bevált gyógymódokat. Higgyétek el, bőven volt időm és alkalmam kísérletezni. Zsákbamacskát most sem árulok, nem az antibiotikumok mellett fogok kampányolni… Cserébe rendkívül szókimondó leszek.

FONTOS! Ez nem egy orvosi szakcikk, hanem a saját tapasztalataim érthetően leírva.

Szóval csapjunk is bele a lecsóba. Az első hólyaghurutom időben szorosan összekapcsolódik az első szexuális együttlétemhez, utána ugyanis másnap vagy harmadnap már jelentkezett is a kellemetlen csípő érzés pisiléskor, ami egyre rosszabb lett, és amikor úgy éreztem mintha borotvapengéket kellene megszülnöm, és véres volt a vizeletem, akkor nagyon kétségbeesve elballagtam az urológiai szakrendelésre. Én nem tudom, hogy minden urológiai szakrendelésen ennyire bunkók az orvosok, vagy csak ott, ahol én voltam, de kb. jó, hogy nem csesztek le, hogy mit keresek ott. (ha így járnátok tehát erre fogjuk rá, hogy normális) Gyorsteszt, ultrahang, és meg is van az eredmény, a vizelet gennyes, véres, antibiotikum. Az antibiotikumtól pedig javult a helyzet. Eddig gondolom mindenkinek ismerős, aki volt már felfázva.

A gond ott kezdődik, amikor 3 hónap múlva ez megismétlődik, aztán 2 hónap múlva, aztán szinte ahogy vége az antibiotikum kúrának, tehát egyre gyakrabban.

Amit fontos tisztázni itt, hogy a felfázás maga nem a hidegtől van, hanem a húgycsőbe kerülő baktériumok elszaporodásától. Ez persze összeköthető a hideggel, mert ha hidegre ülünk, vagy fázik a lábunk a hólyag területe legyengül, és sokkal könnyebben kapunk fertőzést. Ez ugyanúgy működik, mint amikor valaki télen kabát nélkül rohangál aztán tüdőgyulladást kap. 

A betegség kikúrálásánál sokkal egyszerűbb megelőzni. Aki egyszer felfázott az ne is álmodjon arról, hogy 30 fok alatt szandált vesz fel, vagy hogy túrázáskor egy kövön üldögélve fog pihenni.

A másik, ami nagyon fontos, SZEX UTÁN MINDIG EL KELL MENNI PISILNI! Ezt kőbe vésetném, mert ez a legnagyobb rizikófaktor, ugyanis a szexuális együttlét során a húgycsőbe juthatnak olyan baktériumok, amiknek nem kellene ott lenniük, és mivel egy védett környezetben vannak könnyen tudnak szaporodni és felhúzódni a hólyagra. Vizeletürítéskor ezeket a megtelepedő baktériumok szimplán „le lehet öblíteni”. Nem tudok rá jobb szót.

Persze van olyan, hogy kb. a semmiből felfázik az ember. Nekem egy időben a klóros medencéktől és uszodáktól jött elő, olyan sebességgel, hogy mire felöltöztem már véreset pisiltem. Érdemes ezeket felülbírálni, ha valaki nem tud kikeveredni egy ilyen ördögi körből. A termálvízzel és a természetes vizekkel nincs baj. Viszont! VIZES FÜRDŐBUGYIT AZONNAL LE KELL CSERÉLNI SZÁRAZRA! Ez ugyanolyan kulcsfontosságú, mint az előző pont. Kiváló felfázási forrás a vizes fürdőbugyi…

És mit tegyünk, ha már felfáztunk?

Az alapszabályokat, ahol mindenhol elmondanak érdemes betartani: no csípős-fűszeres kaják, no alkohol, no szex, sok folyadék.

Érdemes ilyenkor egy nagy adag zsúrlófűteát főzni, az vizelethajtó, így segíti a hólyag tisztulását. Tényleg nagyon sok folyadékot inni, és nagyon szar 15 percenként mosdóba rohangálni, úgy hogy még fáj is de nem szabad visszatartani!

Gyuri bácsi felfázás elleni gyógyteája is nagyon jó!

Gyógyszertári gyógynövény készítményekkel is lehet próbálkozni, mint az Urogin, ami különböző gyógynövények alkoholos tinktúrája, Ursinol, ami egy medveszőlőből késült kapszula.

Ezekkel csak akkor lehet kísérletezni, ha a vizelet nem véres!

HA VÉRESET PISILSZ AZONNAL IRÁNY AZ ORVOS! Ez tényleg nem játék, a hólyaghurutból pikk-pakk vesemedencegyulladás lesz, ami nagyon veszélyes és nehezebben is gyógyítható, mint maga a felfázás. Ha antibiotikum kell, akkor az kell, mert olyan mértékű a fertőzés.

close-up-1853400_640.jpg

Mi a hosszútávú megoldás?

A cél mindenképpen az, hogy a felfázás-antibiotikum-hüvelygomba-gombaelleni szerek-felfázás ördögi kört kell megszüntetni. A folyamatos felfázás és antibiotikumszedés legyengíti annak a területnek az immunrendszerét. A háziorvosok 2x2 Summetrolimhoz nyúlnak, ami egy kíméletesebb megoldás, mint a szélesspektrumú, és a Ciprofloxacin típusú antibiotikumok. Az én háziorvosom, azt javasolta, hogy mindig legyen nálam egy doboz Summetrolim, és ha már az előtüneteket érzem, egyből kezdjem el szedni, így megakadályozható, hogy nagyon elhatalmasodjon.

Itt nem mennék bele abba a témába, hogy csak vizelettenyésztés után írjanak fel valami gyógyszert, mert addig az ember pont megbolondul a fájdalomtól.

Higgyétek el, tudom mennyire elkeserítő, és kimerítő amikor újra és újra előjön, de van belőle kiút!

Az évek során találtam 2 csodafegyvert, ami nekem nagyon bevált, és eddig akinek ajánlottam szintén.

aroma-906137_640.jpg

Sikerült beszereznem egy olyan illóolaj keveréket, ami gyulladáscsökkentő és baktériumölő gyógynövények illóolajából készül. Konkrétan az egész alhasi és intim területet be kell vele kenni és melegíteni kell egy melegvízzel töltött palackkal, vagy melegítőpárnával. Primavera néven találjátok meg, ha szükségetek van rá írjatok egy e-mailt (feherorsolya58@gmail.com) és átküldöm a receptet.

Ez engem 2 nap alatt rendbe szokott hozni amikor úgy érzem, hogy baj lesz, tényleg egy csoda. Tulajdonképpen semmi boszorkányság nincs benne, a gyógynövények kivonata konkrétan azonnal a problémás területre jut, nem kell végigmennie az egész kiválasztórendszeren.

A meleg egyébként ilyenkor nagyon jól szokott esni, és jót is tesz. Infralámpával, vagy zokniba töltött meleg sóval nagyon jól lehet ezt a területet melegíteni, ez a fájdalmon szokott segíteni.

Mikor sokszor voltál már felfázva egyre nehezebben múlik el, és még ha el is múlik azaz negatív minden tenyésztés és vizeletteszt, akkor is marad egy kellemetlen diszkomfort érzés. Ilyenkor sokat segít a hüvely Ph-jának visszaállítása különböző pro-biotikus és tejsavas készítménnyel. Nekem a Lactofeel és a Gylophilus vált be.

acupuncture-4175624_640.jpg

Ha ez sem segít, akkor jöhet a másik csodafegyverem az akupunktúra, ami nagyon szépen meg tudja erősíteni ezt a területet. Ha nem vagy olyan beállítottságú, és nem hiszel ezekben, akkor van számodra egy jó hírem! AKKOR IS HASZNÁL, HA SZKEPTIKUS VAGY! Én hozzájuk jártam: www.kinaigyogyaszat.hu Ők egy kínai házaspár, akik még Kínában végezték el az orvosi egyetemet és több mint 40 éve praktizálnak. Ne tévesszen meg senkit, hogy nem beszélnek jól magyarul, mindent értenek, és nagyon kedvesek!

Van pár olyan készítmény, amivel még meg lehet próbálkozni, bár nekem nem váltak be, van aki esküszik rá, ezek a vörösáfonyából készült termékek vagy a D-mannóz ami egy módosított cukor féleség ami a hólyagba jutva „megköti a baktériumokat”

Tehát összefoglalva a legfontosabbakat:

  1. Lábat, derekat mindig melegbe tartani, nem ücsörögni hideg felületeken.
  2. Vizes fürdőbugyit egyből lecserélni a strandon
  3. Szex után egyből elmenni pisilni
  4. Utazáskor mindig felszerelkezni egy felfázás túlélő felszereléssel: Summetrolim, Gyuri bácsi teája, illóolaj keverékkel

Jó egészséget kívánok mindenkinek!

 

***A bejegyzésben semmi nem reklám, csak jószívű ajánlás***

Képek forrása: Paxabay, Canva

Szólj hozzá!

Címkék: gyógynövény természetes gyógymód felfázás hólyaghurut akupunktúra

A bejegyzés trackback címe:

https://csikoscukkini.blog.hu/api/trackback/id/tr716394624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása